We stomen je klaar voor een boeiende loopbaan als full stack developer (oftewel: allround software ontwikkelaar). Je leert zowel backend als frontend programmeren en verwerft zo een brede en praktische kennis van de verschillende lagen van softwareontwikkeling. Wie professionele webapplicaties kan programmeren is bovendien zeer gewild op de arbeidsmarkt.

De opleiding combineert verschillende leermethodes: klassikaal leren, online en afstandsleren, stage, individuele coaching, toepassingsgerichte opdrachten… Alles om jou voor te bereiden op een leven in de IT-sector.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag13 september 2021Gent1695 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Basis: leren programmeren

 • leren programmeren
 • databanken: o.a. normalisatie, queries, SQL, stored procedures
 • coaching en oriëntatie
   

Backend

 • PHP programmeren 1: o.a. fundamentals, projectmatig werken en scrum, GDPR, opdrachten, presentatietechnieken
 • PHP programmeren 2: PHP advanced met Symfony, scrum-toepassingen, IT-markt en bedrijfsbezoek
 • Eindproef backend developer en coaching
   

Frontend

 • HTML en CSS: IDE installeren en GIT basis, HTML en CSS
 • Javascript: basisbegrippen, selectors, events in javascript, jQuery
 • HMTL en CSS advanced met bootstrap: advance HTML en CSS, HMTL5 semantics, met bootstrap
 • Frontend praktijk: opdrachten, projectmatig werken, scrum en agile, presentatietechnieken
 • Eindproef frontend developer en coaching
   

Stage

Ondernemerschap

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden. Dit programma is onder voorbehoud.. De modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent/wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start en in het bezit van een diploma secundair onderwijs, bij voorkeur in een ASO- of TSO-richting. Heb je dit niet, dan word je gevraagd een motivatiebrief te schrijven. Vermeld in deze motivatiebrief jouw vooropleiding, jouw ervaring met websitebouw en (eventueel) een portfolio. Motiveer in de brief eveneens waarom je deze opleiding wil volgen. Na jouw inschrijving nemen we contact met jou op om deze documenten te bezorgen.

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Wel moet je wiskundig en logisch kunnen denken. De lessen worden gegeven in het Nederlands, maar een functionele kennis van het Engels is nodig. Heel wat jargon bestaat uit Engelse begrippen en de meeste handleidingen en documentatie zijn Engelstalig.

Ook gedrevenheid en motivatie zijn belangrijk voor een goede slaagkans. Je zal immers ook buiten de lessen met de opleiding bezig zijn en zelfstandig verder werken aan opdrachten of afstandslessen doorlopen.

In augustus organiseren we een intakegesprek met jou en een docent/opleidingsverantwoordelijke. Zo kunnen we een aantal noodzakelijk startcompetenties aftoetsen, en stemmen we de verwachtingen in beide richtingen af. Dit intake gesprek is niet bindend. Na inschrijving ontvang je meer informatie.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van