Vind je het een uitdaging om de boodschap van je klant visueel te vertalen in een aantrekkelijk ontwerp dat ook technisch sterk is? Beleef je plezier in het zoeken naar de juiste vormen en kleuren? Dan ben je de geknipte persoon om het als grafisch vormgever te maken!

In deze praktijkgerichte opleiding komen alle facetten van lay-out en grafische vormgeving aan bod. Je leert van A tot Z hoe een drukwerk tot stand komt en hoe de modernste grafische computerpakketten werken. Extra praktijklessen helpen je om de leerstof grondig in te oefenen.

Wat en voor wie?

Wat na de opleiding

Zowel uitgeverijen, reclamebureau's, drukkerijen, grafische- of communicatieafdelingen van bedrijven en DTP-studio's zijn vaak op zoek naar creatieve en technisch sterke grafisch vormgevers. Als grafisch vormgever kan je zowel als werknemer of als freelancer aan de slag.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag24 september 2021Sint-Niklaas1150 Euro
Dag27 september 2021Sint-Niklaas1150 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

In deze éénjarige opleiding komen volgende leerinhouden aan bod:

 • Digitaal tekenen - Adobe Illustrator
 • Digitale beeldbewerking - Adobe Photoshop
 • Digitale opmaak en typografie - Adobe Indesign
 • Drukwerkvoorbereiding
 • Creatief ontwerp en praktische organisatie
 • Crossmedia
 • Eindwerkbegeleiding
 • Ondernemerschap
 • Eindproef

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden. Dit programma is onder voorbehoud. De modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

Om thuis verder te kunnen werken aan de opdrachten heb je een krachtige computer en een abonnement op het Adobesoftwarepakket nodig (studentenlicentie 65 EUR/jaar). Wacht met een eventuele aankoop totdat je advies kan inwinnen van een docent.

Voor je eindwerk zou het kunnen dat je extra kosten dient te maken, deze kosten zijn afhankelijk van je eigen keuzes en creativiteit.

Leermateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform.

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

 • De opleiding start vanaf nul, voorkennis is niet nodig. Wel is het wenselijk dat je vlot met een computer kan werken. Overweg kunnen met een computer is voor deze opleiding een voordeel maar geen vereiste.
 • Je bent/wordt minstens 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van