Een interieur ontwerpen en inrichten is technisch en creatief maatwerk. Als interieurinrichter versta je de kunst om de klant te doorgronden en zijn woonwensen te vertalen in een kwalitatief project dat zowel esthetisch, creatief als prijsbewust is.

Deze praktijkgerichte opleiding is opgebouwd rond ontwerpprojecten waarbij je de aangeleerde materie omzet in concrete ontwerpen. De docenten zijn experts in hun vak en hebben jaren praktijkervaring.

Opgelet: deze opleiding focust zich vooral op de structurele aspecten van een interieur en gaat niet alleen over het aankleden van een ruimte. Zo verwerf je technische kennis op diverse domeinen (materialen, licht, kleur, …) en leer je hoe je plannen technisch uittekent. Gaat jouw interesse vooral uit naar de aankleding van een interieur en ben je geboeid door kleuren, afwerking en meubilair? Dan raden we onze opleiding interieurstylist aan.

Waar en wanneer?
Programma

De voltijdse dagopleiding duurt 1 jaar, met drie lesdagen per week.

 • Tekentechnieken
 • Kleurenleer
 • Kunstgeschiedenis
 • Verlichting en elektriciteitsplan
 • Ruwbouwafwerking
 • Technieken: beveiliging, sanitair en verwarming
 • Kostprijsberekening en werkplanning
 • Communicatie – toegepaste bedrijfsvoering
 • Werf-, bedrijfs- en beursbezoeken
 • Stage
 • Project en eindproef
 • Ondernemerschap
   

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden. Dit programma is onder voorbehoud. Modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

Voor deze praktische opleiding zal je eigen tekenmateriaal moeten aanschaffen. Meer informatie volgt tijdens de eerste les. Je dient hiervoor rekening te houden met een extra kost van ongeveer 150 euro.
Kosten voor het visueel voorstellen van projecten (maquettemateriaal e.d.) zijn niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen. De kostprijs hiervan is afhankelijk van je eigen vindingrijkheid. Ook voor beursbezoeken kan eventueel een bijdrage worden aangerekend.

Voor de lessen computertekenen dien je je eigen laptop mee te brengen. Hierop zal je een recente versie van courant gebruikte tekenprogramma's moeten installeren. Je ontvangt hier meer informatie over tijdens de eerste lessen

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

 

Toelatingsvoorwaarden

Je bent/wordt 18 jaar in de loop van het jaar waarin de opleiding start.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van