Naast instructie geven aan beginnende ruiters en de dagdagelijkse verzorging van paarden behoort ook het  zadelmak maken en het initieel aanrijden van jonge paarden tot je takenpakket. Tijdens de praktijklessen werk je verder aan de verbetering van je eigen rijvaardigheid. Jouw eigen ervaringen geef je mee aan beginnende ruiters, op een veilige en didactisch verantwoorde wijze begeleid je ruiters in hun passie.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag26 september 2022Sint-Niklaas1300 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

De dagopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld twee dagen les per week.  

 

o   Module Initiator (101 u) 

o   Module Hippologie ( 28u)

o   Module Ziekteleer ( 28 u)

o   Module Bedrijfsexploitatie (12 u)

o   Module gevorderde vaktheorie manegehouder ( 12 u)

o   Module beroepsspecifieke praktijk (108 u)

o   Module Africhting ( 120 u)

 

 

Aanvullende info

 

 

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent of wordt 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start
  • Je bent in het bezit van een ruiterbrevet B dressuur EN springen
  • Je slaagt voor een bijkomende toelatingsproef dressuur EN springen
  • Wil je graag inschrijven voor deze opleiding maar twijfel je nog over jouw rijvaardigheidsniveau of beschik je niet over een eigen paard? Dan bieden de praktijklessen 'rijvaardigheid dressuur en springen manegehouder', als voorbereiding op de instapproef manegehouder, een mogelijke oplossing. Tijdens deze lessen word je door ervaren lesgevers begeleid als voorbereiding op de proef. Indien je over een jong, minder ervaren paard beschikt dan zijn deze lessen ideaal om jouw paard te laten wennen aan de omgeving (binnen- en buitenpiste).Voor diegenen die niet over een eigen paard beschikken kunnen de lessen eventueel gevolgd worden met een schoolpaard waarmee je dan ook de instapproef kan afleggen. Heb je een dressuurpaard zonder springervaring, dan kan je enkel voor de springproef een paard huren, mits het volgen van de 4 voorbereidingslessen met dit schoolpaard.  Je kan voor deze lessen inschrijven via de website Rijvaardigheid dressuur en springen manegehouder | SYNTRA Midden-Vlaanderen (syntra-mvl.be)

     

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Met de steun van