Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor toekomstige netwerkbeheerders, zowel als werknemer of als zelfstandige, die een gedegen kennis willen verwerven over het installeren en onderhouden van netwerken. Voorkennis is niet nodig, een goede dosis motivatie, inzet en interesse zijn dat wel. Ook voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen, is dit een ideale opleiding.

Wat na de opleiding

Netwerkbeheerder is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. De kans is groot dat je na de opleiding meteen aan de slag kan. Je kan terecht bij ICT-dienstverlenende bedrijven of de IT-afdeling van overige bedrijven.

Waar en wanneer?
Programma
  • Hardware 
  • Windows
  • Linux
  • Netwerken
  • Interconnectie en projectmanagement 
  • Ondernemerschap en toegepast bedrijfsbeheer
  • Eindproef en eindproefbegeleiding
Aanvullende info

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo's, oefeningen, ...) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Deze opleiding werkt volgens het bring your own device-principe (BYOD). De cursist brengt zelf een laptop mee met volgende specificaties: je toestel heeft een 64-bit processor nodig die VT (Virtual Technology) compatibel is en minimum over 16 GB RAM beschikt, dus core i7 intel. Zorg er daarnaast voor dat je RAM uitbreidbaar is tot 32GB. Zo kan je in vervolgjaren eventueel zelf beslissen om je RAM uit te breiden, hetgeen voor sommige set-ups wenselijk is. Een SSD van min. 512GB is noodzakelijk om je Virtuele Machine vlot te kunnen draaien.  Windows 10 pro moet bovendien geïnstalleerd zijn. Dit is een krachtige laptop, maar die heb je nodig om netwerken te simuleren.

Je laptop mag in principe zowel PC als mac zijn. Gebruik je iOS, zorg dat je er dan ook mee vertrouwd bent. Opteer je voor een mac met een gelijkaardige configuratie, dan kom je in praktijk uit bij de highend macBook pro's waar je extra geheugen aan toevoegt. Een krachtige PC is voor een Netwerkbeheerder sowieso handiger, maar dus vaak ook een stuk goedkoper.

Leermateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Gelinkte filmpjes

Netwerkbeheerders brengen bedrijfsbezoek aan Microsoft

Met de steun van