Als netwerkbeheerder ben je de schakel tussen computer en gebruiker. Je werkt bij ICT-dienstverlenende bedrijven of op de ICT-afdeling van andere bedrijven. Je zorgt voor het ontwerpen, het opzetten, het beheer, het onderhoud en de beveiliging van netwerken. Je gebruikt daarvoor allerlei protocollen, besturing- en toepassingssoftware. Als netwerkbeheerder inventariseer je de eisen en wensen van het bedrijf of organisatie en bepaal je wat de mogelijkheden zijn.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag20 september 2021Aalst1354,99 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • Hardware 
  • Windows
  • Linux
  • Netwerken
  • Interconnectie en projectmanagement 
  • Ondernemerschap en toegepast bedrijfsbeheer
  • Eindproef en eindproefbegeleiding
     

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden. Dit programma is onder voorbehoud. De modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Minstens 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.
Gelinkte filmpjes

Netwerkbeheerders brengen bedrijfsbezoek aan Microsoft

Met de steun van