Een goede personal stylist slaagt erin om met make-up, kleurgebruik en de juiste kledij een stijl te creëren die de natuurlijke schoonheid accentueert. In deze opleiding leer je hoe je mooie lichaamslijnen benadrukt en hoe je minder flatterende contouren camoufleert. Je ontdekt hoe je sterke persoonlijkheidstrekken in de kijker zet met een gepaste styling, leuke accessoires en een stijlvolle garderobe. Kortom, hier leer je hoe je de perfecte look voor je klant creëert.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor dynamische mensen met feeling voor mode, welzijn, verzorging en beauty.

Waar en wanneer?
Programma

Kunstnagelstyling

 • Manicure
 • Acrylkunstnagels
 • Gelkunstnagels
 • Soak-off
 • Eindwerkbegeleiding

Kleur- en stijlconsulent

 • Kleurenleer
 • Stijladvies
 • Kleur- en stijlanalyse integratie

Make-up artist

 • Make-up basis
 • Bridal & Party make-up
 • Beauty make-up
 • Beauty make-up
 • Hairstyling

Start me up: succesvol ondernemen

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden.

Aanvullende info

Extra kosten
Cursusteksten
Het inschrijvingsgeld omvat het lesgeld en toegang tot het online leerplatform waar het lesmateriaal te vinden is (instructievideo's, cursustekst,...). Bijkomende kosten zijn prints en kopieën.

Werkmateriaal
Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding, zal je bovenop het inschrijvingsgeld specifiek materiaal en producten moeten aankopen. 
De pakketten kunnen klassikaal aangekocht worden tegen schooltarief bij de aanvang van iedere module. De aankoop van een pakket is NIET VERPLICHT via SYNTRA maar in de klas werkt iedere cursist wel verplicht met hetzelfde merk opgelegd door SYNTRA omdat de cursus hierop geënt is. Na bestelling, betaling en levering worden geen producten noch materialen teruggenomen.
Richtprijs pakket Manicure: 85 euro incl.btw
Richtprijs pakket Soak off: 155 euro incl. btw
Richtprijs pakket Gelkunstnagels: 200 euro incl. btw
Richtprijs pakket Acrylkunstnagels: 230 euro incl. btw
Richtprijs pakket Make-up: 300 euro incl.btw

Vrijstellingen
Je kan een vrijstelling aanvragen voor iedere module. Hiervoor bezorg je een bewijs dat je de competenties van die module bezit bijv. door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

Modellen
Tijdens de praktijkgerichte lessen wordt op elkaar geoefend of op modellen. Voorzie dus tijdig een aantal modellen die bereid zijn om mee te komen naar de les.

Corona
Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online
Wat betekent dit? Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

18 jaar zijn of worden in het kalenderjaar dat de cursus opstart.
Geen voorkennis noch ervaring vereist. Beginners welkom!


 

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

PRAKTIJK
Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus. Er is geen bijkomende externe stage. Je zal verschillende modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen.  Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, om zich te laten maquilleren en om een kleuranalyse te ondergaan op de campus tijdens de schooluren. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!
In de eerste les krijg je de planning mee zodat je weet wanneer je welk model moet voorzien.

EXAMEN
Je kennis en vaardigheid wordt geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competentie. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen.

GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA
Op het einde van het volledige opleidingstraject "Personal stylist" worden 2 grote eindexamens afgenomen door de docenten waarbij al je praktijkkennis als stylist wordt getoetst in aanwezigheid van een jurylid. Deze eindproeven zijn de afsluitende examens op het einde van het volledige opleidingstraject. SYNTRA reikt na het slagen voor het eindexamen een getuigschrift of diploma uit, erkend door de Vlaamse Gemeenschap. 
Na slagen voor alle examens + de eindexamens ontvang je 3 kwalificatiebewijzen:

 • Kunstnagelstylist
 • Kleur- en stijlconsulent
 • Make-up artist

 

Met de steun van