Gaan we ooit de geheimen van combinatie wijn en gerecht kunnen doorgronden? Na deze vier avonden heb je alvast heel wat stevige bagage mee om een gerichte keuze te maken thuis of op restaurant. De opleiding wordt georganiseerd ism SOMM, wijnrestaurant en de Vlaamse wijnacademie. De sessies worden gedoceerd door Kristel Balcaen, sommelier-conseil, docent aan de Vlaamse Wijnacademie en Marina Claus, sommelier-conseil en zaakvoerder van SOMM.

Wat en voor wie?

Voor wie

Een basiskennis van wijn is een must. Deelnemers kunnen deelnemen als ze ingeschreven zijn voor sommelier-conseil of de opleiding reeds gevolgd hebben of een andere gelijkwaardige opleiding aan het volgen zijn of afgerond hebben. Dit om te voorkomen dat teveel tijd gaat naar uitleg over basiskennis rond wijn.

 

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond09 november 2021Gent450 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Sessie 1: Food en Wine pairing  - sommelier style

Sessie 2: Food en Wine pairing - chef style

Sessie 3: Creëren van smaakmakers in je gerecht in functie van de wijn

Sessie 4: Wijn en dessert (zoete desserts en kazen)

Aanvullende info

EXTERNE LOCATIE:

Wijnrestaurant en Academy SOMM

Steendam 39

9000 Gent

 

Parkeermogelijkheden zijn in de omliggende straten mogelijk (betalend) of parking Vrijdagsmarkt (op 5 min wandelafstand van SOMM).

Toelatingsvoorwaarden

Vanaf 18 jaar.

Ingeschreven zijn voor sommelier-conseil of de opleiding reeds gevolgd hebben of een andere gelijkwaardige opleiding aan het volgen zijn of afgerond hebben.

Met de steun van