Ben je een werknemer en wil je een opleiding volgen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken? Via opleidingscheques betaal je maar de helft van de kosten. Je hebt recht op opleidingscheques als je aan deze voorwaarden voldoet:

  • De opleiding die je volgt moet erkend zijn in het kader van educatief verlof of Vlaams Opleidingsverlof. 
  • Je bent een werknemer of interimkracht én je woont in Vlaanderen of het Brussels Gewest. 
  • Je bent een Europese werknemer die in Vlaanderen of het Brussels Gewest werkt. • Je bent laag- of middengeschoold. Dit betekent dat je géén diploma hogere studies hebt (zoals een diploma van bachelor of hoger onderwijs, een diploma van het hoger onderwijs ingericht door het onderwijs voor sociale promotie, een diploma van een lerarenopleiding of een getuigschrift voor pedagogische beroepsbekwaamheid). 


Ben je hooggeschoold, dan kom je enkel in aanmerking als je in het kader van loopbaanbegeleiding een loopbaangerichte opleiding wil volgen. Deze opleiding moet dan deel uitmaken van je persoonlijk ontwikkelplan. In voorkomend geval dien je ons hiervan een bewijs te bezorgen. Sinds 1 september 2020 wordt gebruik gemaakt van elektronische cheques. Die worden uitgegeven door Edenred en kan je aanvragen via het WSE-loket op wse-loket.vlaanderen.be. Op de opleidingscheque staat de naam van de aanvrager, de naam van de opleiding en de naam van de opleidingsverstrekker.

Met de steun van