Veiligheidsmaatregelen op de campus

Vrijdag 24 april bepaalde de Nationale Veiligheidsraad de exitstrategie uit de coronacrisis. Hierin is een gefaseerde heropstart voor onderwijs vanaf 18 mei voorzien. Als gevolg hiervan besliste de Vlaamse overheid dat ook de SYNTRA vanaf donderdag 14 mei de lessen kunnen hervatten.

Om ieders veiligheid hoog te houden, zijn enkele belangrijke maatregelen van toepassing op de campus. Deze maatregelen zijn conform de vereisten van onderwijs en hebben wij samengevat in een preventiedraaiboek. Op deze pagina kun je de belangrijkste maatregelen lezen die van toepassing zijn. Lees deze goed. Gelieve ook de (lokale) richtlijnen te volgen die in elke campus uithangen.

De eerste dagen zullen onze maatregelen misschien een beetje wennen zijn, maar samen komen we er wel uit. Ons team heeft er alvast alle vertrouwen in dat het vlot en veilig kan verlopen. Bedankt voor jouw begrip en medewerking!

1) Respecteer steeds de social distancing regel van 1,5m

Zowel bij het binnenkomen van de campus en klaslokalen als in het lokaal zelf. We hebben onze klaslokalen al herverdeeld om de regels van social distancing te respecteren. Gelieve dus geen tafels of stoelen te verschuiven.

2) Draag steeds een mondmasker

Wij rekenen erop dat je zelf zorgt voor je eigen mondmasker. Draag dit al vooraleer je binnenkomt in de campus. In geval van nood - bv. omdat je eigen mondmasker stuk is – kunnen wij zorgen voor een vervangexemplaar.

3) Ontsmet regelmatig je handen

Ontsmet je handen bij het binnenkomen van de campus. Wij voorzien ook ontsmettingsgel aan de ingang van elk klaslokaal.

4) Volg de pijlen op de campus bij het binnen- en buitengaan

Gelieve je aan het circulatieplan te houden.

5) Rechtstreeks naar het lokaal

Bij aankomst op de campus vragen we je om rechtstreeks naar jouw klaslokaal te gaan.

Ben je benieuwd naar al onze preventiemaatregelen? Dan kun je via deze link ons preventiedraaiboek nalezen.

Dit bericht gaat over: Updates rond maatregelen tegen coronavirus
Dit bericht werd aangemaakt op 12 mei 2020.

Met de steun van