Wat is werkplekleren of duaal leren?

De stap van de schoolbanken naar het beroepsleven is vaak moeilijk. Als je enkel op de schoolbanken zit, doe je nauwelijks werkervaring op. Dit is niet het geval bij werkplekleren of duaal leren. Bij werkplekleren leer je een vak vooral door mee te draaien in een onderneming. Je krijgt de knepen van een vak onder de knie door meteen in het beroep te duiken. Een professional uit het vak leert je alle skills aan die je nodig hebt om de job van je dromen uit te oefenen.

Hoe vind ik een bedrijf?

Je gaat zelf op zoek naar een bedrijf waar jij aan de slag wil gaan maar wij helpen je stap voor stap. Wellicht is dit een bedrijf uit je buurt. Denk op voorhand na in welk type onderneming je graag meedraait: een groot of klein? Lokaal of internationaal? Gespecialiseerd of algemeen? Verloopt de zoektocht moeilijk? Wij hebben een ruime database aan werkplekken en kunnen je enkele suggesties doen. Neem gerust contact op met onze coach.

Welke opleidingen kan ik via werkplekleren volgen?

Je hebt de keuze uit diverse boeiende beroepen in tal van sectoren: van voeding, voertuigen, personenverzorging tot bouw, administratie en dieren. Heb je al een beroep voor ogen? Veel kans dat je het terugvindt in ons uitgebreid opleidingsaanbod. Ons motto luidt dan ook: je bent wie je bent, maar je wordt wie je wilt.

Is werkplekleren iets voor mij?

Ben je minstens 15 jaar en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Wil jij een vak leren door de handen uit de mouwen te steken? Dan is werkplekleren vast iets voor jou. Ben je jonger dan 25? Dan behouden je ouders het kindergeld tijdens je opleiding in de leertijd of in onze voltijdse dagopleidingen voor jongvolwassenen. In onze leertijd kan je via duaal leren een diploma secundair onderwijs behalen.

Waarom is werkplekleren zo’n goed opleidingssysteem?

Het grote voordeel is dat je een heleboel werkervaring opdoet die erg goed van pas komt wanneer je een job zoekt. Want de kans op een job is veel groter als je praktijkervaring kan voorleggen. De cijfers liegen er niet om: 85% vindt meteen een job na de opleiding. Wie weet kan je zelfs aan boord blijven van de onderneming die je opgeleid heeft.

Ontdek onze verschillende opleidingssystemen met werkplekleren:

               

Zit je te popelen om aan de slag te gaan?

 

 

Wil je als zelfstandige iemand in je bedrijf opleiden?

Werkplekleren voor bedrijven

Met de steun van