Wat is werkplekleren of duaal leren?

Bij werkplekleren leid je iemand op in je eigen bedrijf. Als ondernemingshoofd ben jij de onmisbare schakel in het werkplekleren. Je geeft jongeren en jongvolwassenen de mogelijkheid om het beroep van hun dromen te leren terwijl ze zich inzetten voor jouw onderneming. Heel wat van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het beroep uit te oefenen, leer jij hen aan op de werkvloer. Vanaf september 2019 is een mentoropleiding verplicht voor elk bedrijf dat iemand opleidt. Meer informatie over deze opleiding vind je hier.

Wat zijn de voordelen van werkplekleren voor mijn bedrijf?

Voor je betrokkenheid en je inspanningen krijg je zeker ook iets terug. Eerst en vooral heb je er een paar leergierige handen bij die je taken verlichten. Misschien ben je zo tevreden van de samenwerking dat je een goede werkkracht aan boord van je bedrijf neemt? Want je kreeg de unieke kans om een gemotiveerde jongere te kneden tot een werknemer op maat van je bedrijf. Bovendien maak je tijdens de opleiding kans op een stagebonus en kan je in aanmerking komen voor een vermindering van de werkgeversbijdrage voor sociale zekerheid.

Waarom via SYNTRA Midden-Vlaanderen?

Wij zorgen voor een perfecte begeleiding. Ook krijg je heel wat hulpmiddelen om de opleiding vlot te laten verlopen. Zo maak je tijdens de opleiding gebruik van een online tool die heel eenvoudig toelaat om op te volgen wat de cursist geleerd heeft. Bij vragen kan je steeds op onze coaches rekenen.

Hoe kan ik als bedrijf in aanmerking komen?

Als bedrijf moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Hiermee garanderen we onze jongeren dat jouw bedrijf een kwalitatieve werk- en leerplek is. Denk je dat jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt? Neem contact op met een van onze coaches en wij helpen je graag verder.

Hoe vind ik een leerjongere?

Onze leerjongeren en jongvolwassenen gaan zelf actief op zoek naar een bedrijf waar ze het beroep van hun dromen kunnen aanleren. Geef ons gerust een seintje als je graag een jongere in je bedrijf opleidt. Wij houden je vacature bij en proberen een ideale match te maken tussen de jongere en jouw onderneming. Andere tips om een leerjongere te bereiken zijn: het uithangen van een vacature in je zaak, adverteren in een lokaal dagblad, je vacature kenbaar maken op je Facebook-pagina als je actief bent op sociale media, …

Leerbedrijf in spe?

Met de steun van