Cursist Boris opende een webwinkel met artisanale patisserie

"Met simpele grondstoffen een topproduct maken, dat geeft mij voldoening”

Druk, druk, druk heeft hij het. Hij combineert een job in de verzekeringen met zijn hobby in de fitness én heeft de handen meer dan vol met de opstart van zijn online bakkerij “Boris Bake Boutique’. Omdat we ook niet vies van zijn van een alliteratie: de bodybuildende bakker zag je onlangs het beste van zichzelf geven in ‘Bake Off Vlaanderen’. Een televisieprogramma waarin amateurbakkers het tegen elkaar opnemen.

“Het was op aanraden van een medecursist uit de opleiding brood- en banketbakker dat ik me heb ingeschreven voor het Vier-programma. Een leuke ervaring waardoor ik nu nog steeds op straat herkend word.”

Je hebt je passie voor patisserie van je grootvader meegekregen. Hoe komt het dat je niet meteen voor de stiel koos?

“Ik stam nog uit de tijd dat je een studiekeuze maakte naargelang je capaciteiten en je interesses niet zozeer meetelden. Zo komt het dat ik dik tegen mijn goesting Latijn volgde en mijn ambitie om bakker te worden naast mij neerlegde. Na het middelbaar onderwijs heb ik een opleiding voeding- en dieetleer gevolgd maar omdat het moeilijk was om in die sector een job te vinden, ben ik in de verzekeringen gerold.”

Wanneer besloot je om dan toch aan de slag te gaan met je passie?

“Een jaar of vier geleden begon ik te beseffen dat bureauwerk me eigenlijk niet ligt. Tot dan wist ik niet dat je een stiel kon leren via het volwassenonderwijs. Dat was helemaal nieuw voor mij.

Ik schreef me in de voor de avondopleiding “brood- en banketbakker”. Een heel praktijkgerichte opleiding waar je de basis onder de knie krijgt. Die basis moet je echt in de vingers hebben als je je ooit wil specialiseren.

Volgend jaar start ik met opleiding ambachtelijk ijsbereider omdat ik ook ijs wil aanbieden in mijn zaak.”

Voor je specialiteiten kunnen alle zoetebekken recent terecht bij “Boris Bake Boutique”

“Klopt. In oktober opende mijn zaak met ambachtelijke patisserie in de Fabrieksstraat in Sint-Lievens-Houtem. Ik specialiseer mij in dagverse taarten, macarons, croissants, koekjes, truffels, bokkepootjes… Je kan je bestelling afhalen in de zaak of gewoon thuis laten leveren via de post. Alles wordt met veel liefde en de grootste zorg eigenhandig door mij bereid.”

Je bent ook nog halftijds aan de slag in een verzekeringskantoor. Geen voor de hand liggende combinatie wellicht.

“Mijn collega’s weten dat ambachtelijke patisserie mijn passie is. Eén collega heeft ook de avondopleiding gevolgd en begrijpt dus helemaal wat er mij zo aanspreekt in het vak. Als je in de verzekeringen klanten hoort, is het vaak om te klagen. Nu krijg ik vooral positieve feedback en mag ik complimenten in ontvangst nemen. Dat scheelt. Met simpele grondstoffen aan de slag gaan om een topproduct te creëren, dat geeft mij veel voldoening.”

Heb je nog dromen en ambities voor de nabije komst?

“Een afwasmachine! Het zou ook fijn zijn om personeel in dienst te nemen zodat mijn productie omhoog kan. Als ik luidop droom, zou ik ook graag een verbruikerszaal openen waar je ‘pateetjes’ kan eten. Maar dat is niet voor morgen.”

Veel succes! 

Zin gekregen in zoetigheden? Laat je verlekkeren op www.boris.boutique

Dit bericht werd aangemaakt op 27 februari 2018.

Met de steun van