Cursiste Katrien Van Mulders over de opleiding "Social Media Professional"

Het is geen toeval dat ex-cursiste Katrien Van Mulders vorig jaar contact met ons zocht via Twitter. Gepassioneerd door social media had ze interesse in de avondopleiding "social media professional" maar de afstand van haar thuisplaats Ninove tot aan de campus was een issue. We brachten haar in contact met een medecursiste uit de regio en carpooling bracht de oplossing.

Een jaar later vragen we Katrien om terug te blikken op de opleiding. "Ik werk als copywriter bij Colruyt Group en vond dat mijn werkgever mogelijks veel potentieel liet liggen door vooralsnog onvoldoende aan de slag te gaan met social media. Met die opleiding hoopte ik om mijn kennis omtrent social media verder te professionaliseren."

Op de vraag of de opleiding aan haar verwachtingen voldeed, antwoordt Katrien positief. "Je krijgt bijzonder veel input mee maar social media is dan ook iets waar veel over te vertellen valt.  De opleiding reikt vooral de tools aan waarmee je later zelf aan de slag kan. Er bestaat nu eenmaal geen eenduidig recept of succesformule als het over social media gaat. Het succes is afhankelijk van zoveel factoren en vaak ook gewoon een kwestie van trial and error."

Ook de lesaanpak kon Katrien bekoren. "De docente was een vat vol kennis en duidelijk een experte in haar vak. Wat mij ook aansprak is dat er voor bepaalde topics een gastspreker aan bod komt zodat je eens via een andere invalshoek bepaalde inzichten opdoet."

 Voor haar eindwerk stelde ze het social media plan van Berserkers op, een kleding- en fitnessmerk opgericht door vrienden van haar. "Het social media plan voor Berserkes zit nog steeds in de pijplijn door budgettaire redenen maar kan ieder moment uitgerold worden. Daarnaast koester ik de ambitie om mijn werkgever ervan te overtuigen om echt werk te maken van social media. Het zijn immers de uitgelezen tools om de dialoog aan te gaan met onze huidige en toekomstige klanten."

Meer info over de opleiding vind je hier.

Dit bericht gaat over: social media professional
Dit bericht werd aangemaakt op 19 september 2014.

Met de steun van