Drie cursisten digitaal textielontwerp die stof doen opwaaien

Sarah, Kassiopeia en Wendy zijn drie creatievelingen met elk hun eigen karakteristieke stijl maar met een gemeenschappelijke fascinatie voor prints en stoffen. Omdat ze aan de slag wilden met hun passie, schreven ze zich in voor de opleiding digitaal textielontwerp.

Docente Olu van Manelprints maakte hen wegwijs in de nodige grafische software en leerde hen innovatieve technieken aan om op een duurzame manier textiel te ontwerpen. Lees hieronder hoe ze de opleiding textielprints ontwerpen met Photoshop en Illustrator ervaren hebben.

Bij Kassiopeia primeert de beleving van de natuur

Kassiopeia is een biologe van opleiding die haar liefde voor de natuur in haar ontwerpen vertaalt. In haar postkaarten, prentenboeken, patronen en geboortekaarten geeft ze haar fascinatie voor de natuur met veel gevoel voor detail weer.

Lees meer
 

Wendy ontwierp een eigen yogacollectie "Love your soul"

Wendy liep al een tijdje met het idee om iets met print design te doen maar vond niet meteen een opleiding die haar volledig lag. Tot ze de opleiding textielprints ontwerpen met Adobe lllustrator ontdekte.

Lees meer


 

Studio Umtata: Professioneel Verleuker van de Wereld

In 2018 startte Sarah Everaert Studio Umtata op. Haar functietitel omschrijft ze als ‘Professioneel Verleuker van de Wereld’. Met haar kleurrijke tekeningen, vrolijke patronen en creatieve textielprints slaagt ze daar wonderwel in.

Lees meer

Dit bericht werd aangemaakt op 12 maart 2020.

Met de steun van