Eerste lichting assistent-douanedeclaranten Syntra: “Nu al job op zak”

In Sint-Niklaas zijn de eerste SYNTRA-afgestudeerden van de opleiding 'junior customs consultant' klaar voor de arbeidsmarkt. Met onder meer de nakende brexit is er in de bedrijfswereld veel vraag naar dergelijke specialisten. Dat zien we ook bij de afgestudeerden. Zes van de tien studenten hebben na een maand al een voltijds contract op zak, waarvan vijf in het eigen leerbedrijf. 

Over de opleiding

De opleiding 'Junior customs consultant' van Syntra is een nieuwe opleiding, met als doelpubliek een mix van studenten en werkzoekenden. 60% van de opleiding gebeurt op de werkvloer, onder begeleiding van een praktijkopleider in een leerbedrijf. De overige 40% vindt plaats in de Sint-Niklase campus van Syntra Midden-Vlaanderen. Als assistent-douanedeclarant vervul je alle formaliteiten zoals douane-aangiftes en import en export. Talenkennis en kennis van de Europese Unie zijn belangrijke skills die je tijdens de opleiding aanscherpt. 

Wegens het grote succes wordt de opleiding dit jaar uitgebreid naar ‘werkenden'. Dit doen we in samenwerking met Deloitte en LOGOS, het Vormingsfonds voor bedienden in de internationale handel, vervoer en logistiek. 

Eind september 2020 gaat de volgende opleiding van start. Interesse? Schrijf je in via https://pact-opleidingen.be/customs-consultant/  

Dit bericht werd aangemaakt op 21 september 2020.

Met de steun van