Studio Umtata: Professioneel Verleuker van de Wereld

In 2018 startte Sarah Everaert Studio Umtata op. Haar functietitel omschrijft ze als ‘Professioneel Verleuker van de Wereld’. Met haar kleurrijke tekeningen, vrolijke patronen en creatieve textielprints slaagt ze daar wonderwel in.

“Tijdens de opleiding grafisch vormgever die ik bij SYNTRA volgde, kon ik mijn creativiteit botvieren. Maar toen ik afstudeerde voelde ik me niet helemaal klaar om de sprong te wagen naar een zelfstandige activiteit. Ik was al een tijdje bezig met het ontwerpen van prints voor geboortekaartjes en ik wou me daar verder in specialiseren. Daarom schreef ik me in voor de opleiding digitaal textielontwerp waar ik leerde hoe je complexere prints maakt.”

Durven smijten

“Het project Maak Werk van je Zaak heeft me het duwtje in de rug gegeven om zelf iets op te starten. Ik heb vroeger voor kleine zelfstandigen gewerkt waardoor ik het reilen en zeilen van eenmanszaken wel kende. Maar ik ben een slechte risiconemer en ik durfde me niet halsoverkop in het ondernemerschap storten. Dankzij de juiste begeleiding heb ik me toch durven smijten.”

Designed to make the world our happy place

“Met Studio Umtata ontwerp ik toffe paper goods, gezellige hebbedingen voor het interieur en kleurrijke kinderspullen. Mijn lijfspreuk daarbij is ‘designed to make the world our happy place’. Momenteel is mijn collectie vooral op kinderen toegespitst maar misschien breidt dit later ook naar volwassenen uit. Waar ik het meeste voldoening uithaal? Als ik erin slaag om een idee van een klant perfect te vertalen. Bij het ontwerp van een geboortekaartje merkte iemand ooit op dat ze het gevoel had dat ik in haar hoofd had gekeken. Dat geeft mij energie.”

Benieuwd naar de creaties van Sarah? Surf naar studio-umtata.be en krijg een instant vrolijk gevoel.

Kom meer te weten over de opleidingen textielprints ontwerpen met Illustrator en Photoshop

Dit bericht werd aangemaakt op 26 oktober 2018.

Met de steun van